≤----------EXTRA LIVE----------≥
kliknite OVDE da bi ste se registrovali i otvorili profil.

Ili

Kliknite OVDE da se prijavite ako ste se već registrovali!
-------------------------------
Ukoliko imate problema sa registracijom ili oko bilo čega drugog kliknite OVDE Pošaljite poruku i dobićete povratnu na dati imejl, u što kraćem mogućem roku.
--------------------------------
VAŽNO!!!!
POŠTO SAM JA OVDE JEDINI ADMINISTRATOR (JER NEĆE NIKO DRUGI DA BUDE) TRUDIM SE KOLKO MOGU DA ODRŽIM OVAJ FORUM. OTKAD SU OBRISALI MOJ UPLOAD TORRENT (LINK) SAJT IZGUBIO SAM VOLJU ZA RADOM JER MI JE TREBALO PUNO RADNIH SATI DA SVE TO UBACIM NA UPLOAD SAJT PA DA LINKOVE ISPREBACUJEM OVDE. SAD SAM POŠAO I NA FAKS PA ZAISTA NEMAM DOSTA VREMENA DA VODIM OVAJ FORUM. AKO NEKO ŽELI ADMINA PA DA GA VODI UMESTO MENE NEK SE JAVI U PORUKU VRLO RADO ĆU GA DATI. TOLIKO OD MENE I IZVINJAVAM SE ŠTO NISAM USPEO DA NAPRAVIM OVAJ FORUM DA BUDE SAVRŠEN I DA KORISNICI BUDU ZADOVOLJNI, KAO ŠTO SAM PLANIRAO TO DA URADIM. JOŠ JEDNOM, KO ŽELI ADMINA NEK MI SE JAVI PORUKOM.
------------------------------
Još nešto važno:
Ako gledate trailere ili gameplaye sa računara čiji je ekran manjih razmera tj manjih od 1920x1080 da bi ste videli ceo trailer trebate umanjiti stranicu dok vam trailer nestane u polje.To ćete uraditi tako što idetie ctrl- (ctrl minus) a povećate na ctrl+ (ctrl plus)
I u koliko vam ne učita odma stranicu osvežite je na F5!


Uživajte bye
Vaš administrator!
≤----------EXTRA LIVE----------≥

Download Movie,Games And programs ! Free all! najnoviji filmovi i igrice za download,takođe ima i programa,po narudzbini i prevodi uz filmove a takođe po narudzbini.


You are not connected. Please login or register

"Super-vulkan ipak preti da uništi čovečanstvo"

Go down  Порука [Страна 1 of 1]

*T_ig@r*

*T_ig@r*
Co-Administrator
Co-Administrator
Erupcija super-vulkana koja je stotinama puta moćnija od konvencionalnih vulkana – sa potencijalom da zbriše civilizaciju kakvu poznajemo danas, je znatno stvarnija nego što se do sada mislilo.

Analiza istopljenih stena unutar skrivenog vulkana u Nacionalnom parku Jeloustoun pokazala je da je erupcija moguća bez postojanja spoljnjih okidača.

Naučnici su do sada verovali da je mnogim super-vulkanskim erupcijama potreban zemljotres kako bi se Zemljina kora otvorila i dozvolila magmi da pobegne. Međutim, istraživači sada tvrde da to može da se desi i kao rezultat nagomilanog pritiska.

Super-vulkani predstavljaju drugi globalni kataklizmički rizik, odmah nakon udara asteroida i u prošlosti su bili odgovorni za masovna istrebljenja, dugoročne klimatske promene i „vulkanske zime“ izazvane vulkanskim pepelom koji blokira sunčevu svetlost.

Poslednja ovakva poznata erupcija desila se pre 70.000 godina na mestu današnjeg jezera Toba na Sumatri. Erupcija je izazvala vulkansku zimu koja je blokirala sunčevu svetlost na 6 do 8 godina što je rezultovalo periodom globalnog zahlađenja koje je trajalo hiljadama godina.

B92

Погледај профил корисника http://extralive.forumsc.net

Назад на врх  Порука [Страна 1 of 1]

Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму